Le zebre

Le zebre, magyarul az olasz rekorder Juventus futball virtuózokkal foglalkozó szösszenet.

Hirdetés

Hirdetés

Linkblog

Utolsó kommentek

2010.02.17. 20:06 _alerob

A csütörtöki amsztredami kitérő elé

Címkék: ajax juventus európa liga zebra

Itt az ideje Zaccheroninak gatyába rázni végleg a csapatot, hogy ez eddig piszkos szezont megtisztítsa. A Genoa ellen sikerült végre győzni, Del Piero újra a csapból folyik (hol pozitívumok, hol negatívumok) és úgy néz ki, a sérültek is kezdenek felépülni. Talán tavaszra végre mutat is valamit a Juventus, és egy tökéletes ugródeszka vár a csapatra csütörtökön. A zebrákra az Európa Ligában vár óriási megmérettetés, méghozzá a futball egyik legtekintélyesebb klubjához, az Ajaxhoz látogatnak. Miután a zebracsíkos alakulat drámaian elvérzett a bajnokok ligájában, maradt az európa liga. Ezt a szurkolók nehezen tudták/tudják megemészteni, de úgy gondolom, egy tisztes helytállás az EL-ben elfelejteti az idei szezon bosszúságait. Ha a csapat odaérne az első négybe (sajnos ez a reális cél) és mondjuk megnyerné ezt a nemzetközi kupát, az sikeres idénynek lenne tudható. Nos, de az álmodozásból ez a kevés is elég. Előbb nézzünk szembe a dolgokkal. Az ajax a hazája bajnokságában jelenleg a harmadik helyen tanyázik, la legtöbb gólt lőtték, és majdnem a legkevesebbet kapták. Sok-sok meghatározó játékosa van az amsztredami brigádnak, közöttük azt hiszem a legnagyobb név Luis Suárez. Suárezt már egy tucat élcsapat a soraiban tudná, közöttük például a jelenlegi bajnokok ligája címvédő Fc Barcelona..simán elférne a Juvéban is.. brilliáns gólátlaga, lendületes és gyors játéka meghatározó a klubjában. Formailag a Juve két döntetlen és egy győzelem sorban, viszont az Ajax két nyert párharc után áll ki a zebrákkal, legutóbb a hétvégén a Heerenveent ütötték ki.

Marchisio és Camoranesi is bevethető,valamint a csapattal utazik mostmár Trezeguet is, de Cannavaro még nem, aki talán péntken együtt edzhet a csapattal. Iaquinta és Poulsen változatlanul nincs.

Egyértelmű, kikre kell figyelni. A torinoi csapatnál Alessandro Del Pierora, aki mostanában nem csak a 445 jubileumi szám miatt került középpontba, hanem a gólra váltott tizenegyesei végett is. A Capitano nincs rossz formában, hétvégén egy őrületesen szép gól lőtt, és mindenki tudja, bárkinek bármit mond, őt leírni nem lehet. Ő az, aki igazán megtud villanni. Nyilatkozata alapján a 445 nem csak dicsőség, hanem motiváló erő is számára. Az amszterdami klubnál mindenképp Luis Suárezre, aki remek szezon tud eddig maga mögött, és bombaformában van, a hétvégén is betalált.

A Le Zebre, tehát a saját tippem a meccsre: Ajax - Juventus  2-3

 

3 komment

2010.02.15. 20:08 _alerob

Juventus - Genoa .. ébredezik a Juve

Címkék: juventus genoa seria a juve 3 2

Vasárnap délután lejátszották a Searia A egyik rangadóját. Zaccheroni vezette Juventus végre tudott győzni, mely mostanában nagyon értékes szó, ráadásul egy veszélyes ellenfél ellen. A Genoai Rossi meg is adta az alapakkordot, egy bombakapufával nyitott, s később már a gólig is eljutott a tizenhatodik percben. Amauri volt az, aki félidő előtt egyenlíteni tudodd, Caceres gyögyörű beadását fejelte Amelia őrizte hálóba. A második félidőben a csapat elkezdett pörögni, és villant Del Piero, megindult, egy gyönyörű összjáték Diegoval és gólt lőtt. Pillanatokra rá Buffon hibázott, melyből kiegyenlített a Genoa, de Del Piero egy ismételten vitatható tizenegyesből gólt rúgott magabiztosan. A csapat ismét 3 védővel állt ki, melyben Zebina is helyett kapott, és nem is játszott rosszul. Talán itt az ő ideje, mert Grygera és Grosso lagymatag teljesítménye nem életbiztonság. Amauri pozitív jeleket mutatott, és habár tényleg van igazság, hogy jobban kikéne szolgálni (stb..), de az idei évben amit mutat eddig kevés. Külön öröm, hogy a szurkolók óriási hangulatot teremtettek a meccs alatt. Lényeg a lényeg, Juventus - Genoa 3-2.

 

Gólszerzők: Rossi 16', Amauri 42', Del Piero 61' és 78' (11-es), Rossi 63'

JUVENTUS: Buffon- Zebina, Legrottaglie, Chiellini- Caceres, Sissoko, Candreva (66' Marchisio), De Ceglie- Diego (80' Salihamidzic)- Del Piero, Amauri (92' Giovinco)

GENOA: Amelia- Papastathopoulos, Dainelli, Bocchetti, Criscito (89' Aleksic)- Mesto, Rossi, Zapater, Sculli- Acquafresca (46' Fatic), Suazo (67' El Sharaawi)

Sárgalapok: Bocchetti, Rossi, Candreva, Acquafresca, Amauri, Zebina, Mesto, Papastathopoulos, Brazzo

A csapat mégha nem is túl meggyőzően, de megérdemelten nyert egy masszív Genoa ellen, és ez már reményt adhat. Amauri meggyőző teljesítményt nyújtott, és mintha többet játszott volna mezőnyben. Caceres ismét bebizonyította, megéri őt megvenni és úgy néz ki, meg is tartja a Juve. A szélen kiemelkedő teljesítményt nyújt, a csapattársaihoz mérve meg pláne.

 

 Szólj hozzá!

2010.02.10. 17:39 _alerob

Edzőváltás után.. na most mivan?

Címkék: válság juve zaccheroni

Nos, elég rég jelentkeztem és elég sokminden történt azóta. A Juventusnál végre? a vezetők úgy gondolták, hogy a Ferrara érának véget kell vetni, és új edzőt kell a csapathoz hozni. Nos, az új edző Alberto Zaccheroni lett és a Lazio ellen mutatkozott be pár napra, a kinevezése után. A csapat nem kapott ki, döntetlent ért el, felemás játékkal, kicsit több tűzzel. Elég aggasztó volt a döntetlen, de első meccs, hát senki nem várhatott elsőre jobbat. Igazából ami aggasztó, hogy a csatárok megint nem tudtak kapuba találni, ami mostmár eléggé elgondolkoztató téma lett. Nos, következett a Livorno, ahol a csapat már egy új formációban játszott, és megint kevés sikerrel. Ismételten döntetlen lett csak. Ez már azért aggasztó, mert nem csak a BL helyekért kell küzdeni, hanem a vészesen közelitő Európa liga miatt is, mert legalább ott kéne produkálni, már csak azért is, hogy a főbb játékosok (Sissoko, Buffon és Chiellini) meg ne unják, és le ne lépjenek. Mert igazából simán bennevan, és ez sokkal nagyobb gond hosszútávon, mint akármilyen gödör.

 

Nos itt ez az új formáció, melyben három védő van hátul. Igazából, ez nem is annyira rossz, de kockázatosabb. Itt a lényeg az lenne, hogy a két szélső az mindig visszafut, és a csatárok pedig lövöldözzék a gólokat, mert elvileg több támogatást kapnak. Igen, csak ezzel az a baj, hogy a két szélső (jelen esetben Grosso és Caseres) közül maximum Caseres, aki megállta a helyét. Itt szeretném elmondani, hogy Caserest végleg megkell venni, benne sok lehetőség rejlik, és fiatal is. Grosso egy katazstrófa, ahogyan hétről hétre bizonyítja is ezt. Igazából a variációs lehetőség a sok sérült miatt kevés, de én azt nem értem, Giovinco miért nem játszott minimum csereként Grosso helyett, mert tőle mindenképp többet mutatna. Igazából a maradék választási lehetőség, amely a Livorno ellen volt elég gyér, Grygera röhej, Zebina nem igazán szélső. Tehát ez a rendser ennyi sérültel nem igazán véghez vihető. A csatársor a Juve legnagyobb baja. Ez ezer százalék, kövezzen meg érte bárki, ezt váltig állítom. Papíron ez a 4 csatár európai színvonalat tekintve az egyik legerősebb. Eközben nincs olyan meccs, amikor mind a 4 játékra készen áll, volt, amikor csak Del Piero volt ott. Ez így nem megy. Ráadásul Trezegutet ha játszik, nem az igazi, csak a Bayern elleni gyönyörű gólját tudnám említeni, amely egy tőle édeskevés. Amauri már tavaly óta vicc, ráadásul nem is emlékszem mikor lőtt gólt. Annyi marad meg belőle az embernek egy meccs után, hogy elől vagy próbálja tartani, vagy elfejelni valahova. Del Piero sokat volt sérült, és még ha nem is az igazi, de nem is hétráltatja a csapatot. Iaquinta sérült, pedig a 4 csatárból ő az, aki a legjobbformában van. Az ő játéka, mint egy falat kenyér annyira kéne a csapatnak. Igazából a Juventus keretén kell változtatni, mégpedig kell minimum egy klasszis szélső, és minimum egy Pazzini szintű csatár.Kezdeményezném, hogy a játékosoknak levetítenék egy Juventus Best című videófelvételt, többek között kitérve 2003ra, mikor a BL döntőig menetelt a csapat, vagy 1996, meg hasonlók. Hátha megjön az eszük és elkezdenek focizni.

 

Nos közben a Juventusnál lehet hallani híreket, miszerint strukturális változások következnek majd. Jean Claude Blanc igazgató lenne újból, Marcello Lippi pedig átvenné mostani helyét. A Beppe Marotta, Giorgio Perinetti, Pantaelo Corvino trióból pedig transzferguru érkezne, aki Seccot segítené. Nos érthető változások lennének. Személy szerint ha Zaccheronival valami csoda nem történik, és nem ér el kiemelkedőt, vele sem számolnék. Minden erőmmel Hiddink vagy BEnitez

Szólj hozzá!

2010.01.11. 20:09 _alerob

Egy halott naplójából...

Címkék: juventus zebra mélypont juve

Tegnap lejátszották az idény legszánalmasabb, legelidegenitőbb meccsét, melyen a Juventus hazai pályán kapott ki a nem túl acélos AC milan ellen. A meccs képe egy semmitmondó Juventusról árulkodott végig, amely  mégtovább definiálta a mélypont fogalmát. A Juve szerzett egy újabb sérültet Poulsen személyében, és szerzett mégdühösebb szurkolókat, akik már a lelátón a székeket gyújtogatták...

Nehéz egy szurkoló szemével írni ezek után, mert ilyen kilátástalan állapotokat még sohasem élt meg egy juventino sem. Sorra kikapott meccsek tetőpontja volt a vasárnap esti rangadó, ahol már borítékolható volt, ha a Parma elleni formáját veszi elő a Juve, sima vereség lesz. A meccs utolsó tíz percét alig lehetett látni a füst miatt, és szerintem így még jobban is járt sok ember, mert semmi különbség nem volt a füst és a pályán látott esemény között.Ferrara úgy néz ki marad, habár vannak olyan hírek mely szerint Hiddink már készenlétben áll. Hiddinkre, vagy nem Hiddinkre, de valaki másra szükség van, mert Ferrara alkalmatlan erre a posztra, és ha a nevét nem szeretné besározni, önként felkell állnia (már rég felkellett volna). Ráadásul a csapatban újra növekednek a hiányzók, mely boritékolja, hogy új érkezők kellenek. Kell szélső, kell középpályás, kell csatár. Csatár már kéznél van, Lanzafame a juve nagy reménysége, aki most Parmában van, de vissza lehetne rendelni. Diego mutatja, hogy tud játszani, de valahogy az ég világon nem jön neki össze a nagy áttörés. Személy szerint Melot és Amaurit duo pakkban adnám akciósan, mert ők azok, akik teljesen csődöt mondtak. Azért hogy jó dolgot is írjak, Chielliniben már az olasz válogatott betonvédőjét látom, aki után sorra állnak a kérők majd. Ő olaszország legjobb védője. Ha Cannavaro hozza a formáját, az olasz válogatottban nyáron középsővéren semmi probléma nem lesz.

Igazából már hetek óta csak ugyanazt lehet ismételni, semmi új nincs... VÁLTOZÁST AKARUNK!

Szólj hozzá!

2010.01.01. 17:09 _alerob

Mégis nyílt az átigazolási piac?

Címkék: juventus átigazolás blanc juve secco

A Juventus vezetői már régebb óta hangoztatják, hogy a klub nem költ egy árva penit sem, mert szerintük a kerettel nincs baj. Legfőképp Ferrara posztját védik, minden második nap cikkeznek az újságok, hogy Ferrara iránt töretlen a bizalom. Aztán hirtelen mégis történt változás, Robertó Bettega személyében a vezetőség "erősödött". Ez talán mégis eredményezhet némi változást. Mégis nyílt lesz az átigazolási piac?

Jelenleg a legnagyobb vitát kiváltó átigazolás az edző posztja. Pár napja egy meghökkentő hír látott napvilágot: "Hiddink vátja Ciro Ferrarát a Juventus kispadján!" Nos, ezt várták sokan, de nem hittek benne, hisz a vezetőségnek eddig esze ágában sem volt elküldeni Ferrarát.Most mégis? Hát egy kis időre úgy is nézett ki, de most megint úgy tűnik, nem lesz semmi, elvileg Hiddinket senki nem kereste még meg. Nos, ki tudja mi lesz ebből, személy  szerint hiszem ha látom. De reménykedni jó.. És miért is lenne jó Hiddink? Senkinek sem kell bemutatni, az eredményeit mindenki ismeri, kiváló szakember. A Juventus kerete nagyjából jó, már csak egy erőskezű ember kell, aki összerakja. Ferrara részére minden tisztelet. Amit tudott kihozta, de egyszerűen nem gondolhatta senki, hogy ennyi tapasztalattal ő egy ilyen csapatot teljesen összerak. Jelenleg Hiddink a legjobb választás edző poszton, személy szerint kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. Ha nem lesz Hiddink vagy más, remélem Ferrara meghazudtolja magát és felpörget mindenkit..

Aztán játékos poszton is lehet hallani ezt-azt, mégpedig mostanság elsősoron Daniele Galloppa a fő célpont, akit állílag az inter is megakar szerezni. Bevallom nagyon nem hallottam róla, elvileg fiatal tehetség, hát olyan van egy pár már, azok se játszanak. Ha összejön az üzlet gondolom a csapat kölcsönadná, mert a középpályán így is nagy a tolongás. Fiatal játékosok vételét én kifejezetten értékelem egyébként. A Real Madrid száműzött középpályása, Gago is volt hallható pletykaszinten,habár én már nyáron is halottam, hogy esetleg ő a Juvéban... Hát, szerintem nem lenne rossz, sőt.. - nálam Marchisio játéka fontosabb lenne - .. de minek még egy ember oda? Középpályán arra a posztra ott van Sissoko, Melo és Marchisio is.Egy biztos, Gago nem padozni jönne. Ennek a biznisznek az esélye kevés, és értelmetlen is. D’Agostino szerintem egy ideig még nem lesz tabu téma, az ő igazolására is kevés az esély. Meg megint a kérdés, minek? Nem csak érkezőkről, távozókról is hallani. Molinaro a zenitet érdekli, Amaurit a Palermo elvileg visszavinné, Buffont és Chiellinit a két Manchesteri gárda is megkörnyékezte elileg.

Igazából mit kéne változtatni? Ez a csapat ezerszer többre hivatott, de vannak lyukak, meg erősítésre szoruló posztok.A két szél hátul például pont ilyen. Caceres kezdi magát mutogatni szélen, Montero is megmondta, belőle nagy játékos lesz. De még nem az. Ő még nem is annyira gyenge szélen, de Grosso idei teljesítménye egyenlő egy szép, telt, formás nullával. Voltak jó mozzanatai, de semmi extra. Nagy kérdés, vajon ő is abban a szindrómában szenved e, mint Diego és Melo, de ha nem, akkor mindenképpen ha a klub költeni szándékozik, ide kell költeni. Én Tiagot mindenképp eladnám annak, aki elsőként pénzt ad érte, mert ez mindig elhiteti, hogy tud focizni, aztán kezdő lesz és adja a gólpasszokat. Csak nem a zebra társainak.

 

 

5 komment

2009.12.28. 22:28 _alerob

Egy meg nem értett döntés

Címkék: juventus juve giovinco seba atomhangya

Már senkinek nem kell bemutatni ezt a srácot, akit a képen lát mindenki. Kikiáltott világsztár jelölt, volt már ő Del Piero és Zola utód, utánpótlás hős, és az olasz labdarúgás reménysége. Volt pár őrületes mozdulata, villanása, csele, lövése de mindezidáig nem került nagyon a középpontba. Korábban az Empoliban vitázkedett, de a Juventus visszarendelte és azóta többnyire a padot koptatja.

 

Ranieri vezényletével a Juventusban kevés alkalmat töltött a pályán, nem igazán jutott neki szerep, és most Ferrara, aki elvileg a fiatalság "mecénása" ugyancsak nem viszi túlzásba szerepeltetését. De miért? Igazából a Juventinók egy nagy kérdése ez a sok közül. Giovinco támadószelemű játékos, képes a szélen játszani, irányítóként, és csatárként is. Ha jól szemügyre vesszük a dolgokat, láthatjuk, szélen mostanában nem villog a csapat (habár nem is játszik tipikus szélső játékos lásd: Camoranesi), irányítóposzton sem, ahol elvileg Diego játszik aki mostanában nagy csalódás, vagy a  csatárok sem villognak, ahol a 4 klasszis csatár eddig óriási bravúrt nem vitt még véghez idén. Nos, Giovinco amikor játszik, ha nem is tesz csodát, de minimum felpörgeti a játékot, ami elől nagyon hiányzik. Ez a törpe képes arra, hogy lecselezzen egy embert és berobbanjon, ami mostanában hiánycikk a zebrák háza táján. Képes lőni, elválallni, képes odatenni magát. Ferrara helyében egy esélyt adnék neki, mert veszíteni senki sem viszíthet ezzel, és a mostani játékosok, akik játszanak maximum egy Veresegyházi asszonykórus - Száztagú cigányzenekar médiacsalogató mérkőzésen tudnának egy szintet hozni, annyira bevannak gyepesedve. Méltatlan, hogy Giovinco nem jut több szerephez, mert ezt a játékost nem semmiért kiáltotta ki a fél csizma Del Piero utódnak.

 


 

 

2 komment

2009.12.27. 14:03 _alerob

Lerobbant a szekér félúton?

Csalódott itt mindenki mostanság akinak kicsit is köze van a Juventushoz. Az idei évben már annyi álom, annyi nyerni akarás iránti vágy volt mindenkiben, hogy az nem kifejezés. A nyári nagybevásárlás és az új célok már mindenkivel elhitették, hogy itt óriási dolgok fognak történni. Hát igen, történt is ez-az..

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt állunk, a felénél a szezonnak, aztán a Bl-ben nemhogy előre, de hátra lépett a csapat. Egy papíron se túl nehéz csoportból szégyenletes módon lett harmadik a klub. Itt nem a harmadik hely a legnagyobb baj, hanem az, ahogy ide került a csapat. Az, hogy a Maccabi Haifa ellen nyert csak a csapat, az mindent elárul. A Bordeux olyan simán gázolt át az impotens zebrákon, mint annak a rendje. Utolsó forduló, utolsó remény, egydöntetlen kellett volna csak. Trezeguet egy gyönyörű góllal elhitette mindenkivel, hogy a Juventus csak tartalékon volt, lesz ez jobb is, szebb is, de aztán a csapat eggyüttes erővel összehozta a Bayernnek a továbbjutást. Játékosokat a pályán még magyar megye kettes meccsen sem láttam még ilyen kétségbeesetten rohangálni. Ezek a srácok nem is akartak továbbmenni. Helyettük továbbmentek a bajorok, hozzáteszem, megérdemelten. Öröm az ürömben, hogy az EL nem tűnik nehéznek, habár pont az Ajax lesz az ellenfél, igencsak vállalható lenne ez a széria. Ha valaki azt mondaná válasszak, EL győzelem vagy Bl negyeddöntő, simán az előbbire voksolnék.

A Bajnokság tűrhetően indult, aztán jött egy hullámvölgy, ami miár nem is hullámvölgyé alakult, hanem máig definiálatlan fogalommá. A vezetőség nyugalomra int, Ferrara mindig látja a küzdést és az akaratot nem, én sem tudom hány dioptriás a szemüvege, a játékosok meg már azt sem tudják miket nyilatkozzanak. A Juventus képes a tökutolsó ellen simán kikapni. Hol az a nagy Juventus akarat? Ottvan a bozótban e..

Diego nem érzi a bugit, mint ahogy Melo és Amauri sem. Valószínüleg egy másik edző többet kihozna belőlük, mert képességeiket eddig nagy valószínűséggel a Pest megyei Ki mit tud?-ra tartogatták.  Marchisio, Sissoko, Felipe Melo, Diego, Camoranesi, Giovinco - Ezt a névsort a középpályán bárki elfogadná. Amauri, Del Piero, Trezeguet, Iaquinta. - Papíron a legerősebb csatárnégyes. Buffon, Manninger, Chiellini, Legro, Cannavaro, Grosso, Grygera, Caceres - néhány játékosnál van acélosabb, de van fiatal, tapasztalt és a világ legjobb kapusa és cserekapusa. hmm....

Ez a keret ami a zebráknak van irigylésre méltó. Ferrarának ebből kéne gyúrni valami masszívat, de úgy néz ki nem jön neki össze. Kéne egy fordulat, mert ahogy Sanyibá, az utca végi presszóból kijövet megállapította:  "A jó izé ni, szívapáhinka nékül nem a igazi"

 

 

Szólj hozzá!

2009.12.27. 13:06 _alerob

Le zebre - avagy egy Juventus kötődésű blog

Címkék: blog foci kezdet juventus futball le itália zebre

Két sör után vettem a bátorságot és úgy gondoltam, miért ne. Szívem mélyén ott lapul egy  öreg hölgy, mely mostanság annyira beteges, hogy a kerekesszék sem segít rajta. Mióta tudom mi az, hogy labda vagy foci, azóta tudom mi az, hogy Juventus, Itália és Roberto Baggio. Nővérem magazinjaiból kiragasztott poszterekről és a Tv hatalmának rabjaként ismertem meg egy embert, aki máig a példaképem. Alessandro Del Piero.. Nos mondanom se kell, miatta döntöttem úgy (mint ezer másik kissrác), hogy nem űrhajós, de nem is tűzoltó, hanem focista leszek és majd úgy bekötőzöm, hogy leesik az álla:)  Sajnos ez nem jött össze, de mai napig majdnem minden Juventus meccset megnézek, minden érdekel ami csapat háza táján folyik. És a gondolatok a fejemben csak sokasodnak, sokasodnak. Gondoltam megosztom..

4 komment